Dzisiaj przepis na idealne świąteczne ciasteczka.
Składniki:
- 1/2 kostki miękkiego masła
- 1/3 szkl. cukru
- 1 jajko
- 3/4 szkl. mąki kukurydzianej
- 1/4 szkl. mąki bezglutenowej
- 1,5 szkl. płatków kukurydzianych już mocno rozkruszonych (np. przy pomocy wałka do ciasta)
- 1 łyżeczka bg proszku do pieczenia
- można dodać kawałki czekolady i łyżeczkę kakao jeśli ktoś uwielbia czekoladę
Masło, cukier, jaja ubić mikserem. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy cały czas miksując. Na koniec dodać płatki kukurydziane i całość wymieszać najlepiej już łyżką. Formować kulki i spłaszczyć lub łyżeczką wykładać na blachę. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniki przez około 20-30 minut. Palce lizać.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz